SADE SATI

Sade sati je približno sedem let in pol trajajoče obdobje, ki se pojavi v življenju približno vsakih 30 let. Lahko ga doživiš že ob rojstvu, lahko šele pri starosti prb.30 let; odvisno od natalne postavitve planetov v rojstni karti. Z astronomskega vidika je to čas, ko Saturn tranzitira našo rojstno Luno.

Sade sati je praviloma obdobje, ko občutimo precejšnjo obremenjenost v življenju, pomanjkanje časa in splošno nezadovoljstvo, v kolikor ne živimo v skladu s svojo dharmo (namenom). Takrat ozavestimo, da bi življenje lahko bilo drugačno, ne le polno skrbi in odgovornosti. Lahko se soočamo s čustvenimi stiskami, izgubami, težavami, ovirami.

Če se zavedamo, kaj se nam dogaja; da si je takrat potrebno vzeti čas zase, za svoje želje, prevetriti svoja prepričanja, spustiti iz življenja tisto, kar je odslužilo namenu in zmanjšati vsakodnevne obremenitve; je Sade sati lahko čas globoke osebne preobrazbe, v nasprotnem primeru pa nas lahko precej izčrpa, tako fizično kot psihično.

Sade sati je čas zaključevanja starega. Je čas, ko se iluzije razblinijo, ko lažje vidimo realno sliko svojega življenja. Čemu? Da se lažje soočimo s sabo, saj nas neprijetne okoliščine prisilijo k temu, da se ozremo vase. In ravno to je bistvo Sade satija. Duhovno prebujenje, osebna rast, kakorkoli rečemo temu. Je priložnost, da presežemo vse tisto, kar nismo in zaživimo svoj pravi potencial.

Torej lahko razblinimo še eno iluzijo – da se je potrebno Sade satija bati, ker nas v tem obdobju zagotovo čaka nekaj slabega, težkega. Sade sati je priložnost za preobrazbo. Koliko se bomo temu upirali oz. na kakšen način bomo k temu pristopili, pa je naša odločitev.

In za Sade sati definitivno velja še nekaj: da mine. »This too shall pass.«

Vse je lažje, če vemo, če razumemo… kaj se nam dogaja, zakaj se nam dogaja in kdaj bo minilo.

Razumevanje sebe je dragoceno darilo, ki nam je dostopno…