Human Design – znanost odkrivanja samega sebe z namenom prebuditi svoj Resnični Jaz

Sistem Human Design, ki se je pojavil pred prb. 20 leti (avtor oz. ustanovitelj je Kanadčan Ra Uru Hu) je revolucionarno novo orodje za interpretacijo energije sodobnega človeka. Na podlagi rojstnih podatkov prikazuje naš edinstveni energetski dizajn in s tem specifični namen, ki ga imamo v tem življenju.

Human Design združuje različna starodavna znanja z moderno znanostjo; v njem se prepletajo:

  • Kitajski I-Ching,
  • Zahodna Astrologija,
  • Drevo življenja – Kaballa,
  • Indijski sistem energetskih centrov oz. čaker,
  • Kvantna fizika,
  • Genetika.

Analiza karte nam omogoča razumevanje delovanja samega sebe, hkrati pa nam ponudi konkretna »navodila za uporabo«, ki nam omogočajo živeti svoj pravi potencial, z avtentičnostjo in integriteto.

Human Design karta

Karta Human Design-a oz. Body Graph je hkrati zemljevid in načrt za uporabo, ki nam da vpoged v naš genetski dizajn, s katerim se uklapljamo v svet okoli sebe in najpomembnejše – pove kaj je naša avtoriteta oz. notranja resnica – telesna inteligenca, ki vodi sprejemanje odločitev. Za izris karte potrebujemo rojstne podtke: datum, čas in kraj rojstva.

Notranji krog karte (mandale) predstavlja astrološki del Human Design sistema – 12 znamenj zodiaka. Interpretacija pa je precej drugačna kot pri astrologiji, ker se navezuje na 64 heksagramov kitajskega I-chinga (zunanji krog mandale).

Vsak od teh 64ih heksagramov sovpada z našim genetskim zapisom, ki vsebuje natančno 64 kodonov DNK. Na sredi mandale je ti. BodyGraph – ki predstavlja naše telo. Položaj planetov v trenutku našega rojstva pomeni aktivacijo posameznih heksagramov.

V Bodygraphu obstaja 9 energetskih centrov in 64 vrat. Vsak center predstavlja svojo vrsto energije in se povezuje s posameznimi telesnimi funkcijami. Definiranost in nedefiniranost centrov, ter njihove medsebojne povezave oz. kanali (32 kanalov – Kaballa -drevo življenja) določajo kdo smo.

Na tej povezavi je možen izris vaše karte, iz katere je razviden vaš energetski tip, ki je osnova za interpretacijo. Kratek opis posameznega energetskega tipa.

Osebnost in Dizajn

Human design sistem za razliko od Astrologije, izračunava še en trenutek v času, poleg trenutka našega rojstva. Trenutek rojstva predstavlja našo Osebnost (v karti označena s črno barvo: Personality), Human Design pa računa še trenutek ko je nastal naš Dizajn (v karti označeno z rdečo barvo) – prenatalni trenutek. Ta trenutek je približno 88 dni pred našim rojstvom. In prav ta drugi trenutek je ključen v Human Design sistemu.

Naša Osebnost predstavlja tisto, česar se mi zavedamo, da smo oz. kar mi mislimo, da smo. Dizajn pa predstavlja naš podzavestni del, katerega se sami ne zavedamo, je pa bolj viden drugim ljudem. Dizajn je tisto kar smo podedovali od naših prednikov preko DNK.

Kaj vam Human Design nudi

Živeti svoj Tip, Strategijo in Avtoriteto

Namen Human Design-a je v potencialu prebujenja prave narave vsakega človeškega bitja.

Uporaba lastne Strategije in Avtoritete sta ključni portal za vtop v življenje, kjer lahko živite svoj resnični Jaz, tako da sprejmete kdo ste ter da razumete kdo niste in tako te dele sebe opuščate.

Mi vsi smo naučeni – programirani, da odločitve sprejemamo iz uma. Vendar pa um za to nima pravih kvalitet, to ni njegov namen! Namen uma je, da opazuje, zbira informacije, doživlja izkušnje, obdeluje podatke in ustvarja vtise, katere lahko delimo z drugimi. Ne more pa sprejemati odločitev!

Tisto kar nas zares vodi skozi življenje je inteligenca našega telesa, ki nam je prirojena! To je tisto kar Human Design imenuje Avtoriteta. Ta avtoriteta je edina, kateri moramo v življenju slediti, ker je naša prava, notranja, osebna, edinstvena – za vsakega posebej!

Human Design je znanost odkrivanja samega sebe – svoje avtentičnosti. Da nam vpogled v svojo edinstvenost, svoje talente, psihološki profil, svoje prednosti in šibkosti, v svoje talente in naravne danosti. Poda nam praktična navodila za uporabo, s katerimi lahko v življenju sprejemamo posebej za nas prave odločitve.

Razlaga karte nam omogoči, da se vidimo v svoji pravi luči, namesto da se od nas pričakuje kakšni bi morali biti. To nam da občutek olajšanja, nam vrne smisel v življenje in nam pomaga, da se znebimo občutkov jeze, zagrenjenosti in strahu.

Meni je razumevanje moje Human Design karte dalo dovoljenje, da sem v življenju lahko tisto, kar sem v sebi vedno vedela, da sem!

Več…

Svetovanje na podlagi Human Design analize vaše karte poteka osebno (v živo ali preko ekrana) in traja 120 minut. Pogovor se snema, na koncu prejmete posnetek. Cena je 150 eur. Cena osebne analize in zapisa pa 200 eur.

Human Design Profil nam pove na kakšen način bomo odigrali vlogo v filmu našega življenja. …