Human Design in l. 1781 – l. 2027

Human Design sistem – ustvarjen z namenom prebuditi zavest posameznika, njegov Resnični Jaz

Leta 1781 se je zgodila velika mutacija neokorteksa; začeli so se rojevati novi ljudje. Od sedmih energetskih centrov v telesu smo prešli na devet, kar je povzročilo fizično, čustveno, miselno in duhovno evolucijo. Do l. 1781 je bila funkcionalna zgolj leva polovica možganov, ki je analitična. Do takrat je prevladvala Saturnova energija PREŽIVETJA, kar se je odrazilo v tekmovalnosti, hierarhiji, vodenju, manipulacji, ločevanju, ipd. Z letom 1781 se je aktivirala tudi desna polovica možganov, ki pa je holistična. To je Uranova energija, ki simbolizira kreativnost, sinergijo, celost, enost. Dejansko nam torej že nekaj časa ni več potrebno zgolj preživljati (čeprav naš um še vedno misli, da mora in to ustvarja anksioznosti), naš namen je ŽIVETI.

Human Design smatra, da so ljudje, ki živijo med l.1781 in 2027 t.i. »prehodno ljudstvo«, ki ustvarja prehod med zgolj preživetvenim načinom življenja v t.i. osvoboditev.

Leta 2027 Human Design napoveduje novo mutacijo v enem od naših energetskih centrov in to je Solarni (sončni) pletež. To je center, kjer domujejo naša čustva. Trenutno ta center deluje kot motor, ki stalno proizvaja čustveni val, ki je razlog za naša čustvena nihanja, trpljenje, drame, odvisnosti, itd.
Ta motor po l.2027 ugasne in to naj bi nam prineslo čustveno jasnost, mirnost, občutenje enosti, duhovno prebujenje … skratka popolnoma drugačen način medsebjnega povezovanja in zavedanja. To se bo odrazilo tudi na nivoju DNK, pri otrocih rojenih po tem obdobju.

Z letom 2027 hkrati prehajamo iz obdobja »kolektivnega« delovanja v obdobje »individualnega« delovanja. Dosedanje strukture, sistemi, avtoritete, ki so nam v preteklosti zagotavljale varnost bodo počasi razpadale oz. se bodo spremenile, saj so kot take preživete in le še same sebi namen. Če si upamo iskreno pogledati na življenje in svet, vidimo, da se to že dogaja. Ni več »tiste ene resnice« zunaj nas, na katero se lahko zaneseš; informacije so dvoumne, si nasprotujoče, realnost kot taka je vse manj otipljiva. Vse povezano s staro energijo počasi zapušča Svet; in prav je tako.

Individualnost v smislu spoštovanja edinstvenosti vsakega posameznika, bo tisto, kar bo pomembno. Dobili bomo možnost zares izraziti samega sebe, delovati iz sebe in nenazadnje zanašati se zgolj nase. Kajti zunanje navidezne varnosti ne bo več oz. bo le ta rezultat zavedanja in delovanja iz svoje lastne notranje avtoritete – čemur daje sistem Human Design največji pomen.

Vse to je seveda proces, nič se ne zgodi čez noč. Je pa dejstvo, da smo na prehodu oz. lovimo »zadnji vlak«, če želimo v nov svet. Kajti ta se bo »zgodil« za vsakega posebej. In mi smo sedaj tisti, ki se odločamo, ali zmoremo naprej ali ne. Ali smo pripravljeni izstopiti iz Matrice, Maye, iz Iluzije ujetosti
in zaživeti svoj Resnični Jaz?