Čakaj

Naučeni smo, da moramo biti aktivni, samoiniciativni, kreativni, se ves čas truditi, stremeti za nečem. Za naše telo to pomeni, da je večino časa napeto, zakrčeno, nesproščeno. Um je pod pritiskom, v stresu. Ves čas nekaj »moramo«. Kajti nič ne pride samo od sebe. Menda… Pa seveda to ni čisto res.

Human Design nam ponudi pogled nase in na svoje delovanje z malce drugačnega vidika. Glede na funkcijo naše aure oziroma energije, nam razloži kaj je za nas ustrezen način delovanja in s tem kaj za nas pomeni biti aktiven v življenju. Bolje rečeno: kako bomo »aktivni« na pravi način, da bomo s tem ustvarjali čim manj upora in bili čim bolj predani in zaupljivi do življenja.

O tem govori strategija delovanja, ki je prava za posamezni energetski tip, kateremu v skladu z našo rojstno postavitvijo, pripadamo. (Za brezplačni izris vaše HD karte je na spletu mnogo opcij.) Vsakemu energetskemu tipu torej pripada ustrezna strategija delovanja oz. komuniciranja z življenjem. Bistvo, katerega Human Design poudarja je, da smo si med seboj različni, da za vse nas ne veljajo enake zakonitosti oz pravila in če se s tem uskladimo, si lahko precej olajšamo življenje.

V vsakem primeru pa za nikogar od nas ni mišljeno, da delujemo zgolj na podlagi našega uma, da sledimo kolektivnim prepričanjem in vzorcem, ki nas večinoma privedejo do načina življenja, kjer smo ujeti v nesmiselni vsakdan, živimo nepovezani sami s sabo, se v resnici ne poznamo, ne čutimo; kar je vzrok za neizpolnjeno življenje, kjer imamo fokus zgolj na zunanjem, materialnem uspehu ter dosežkih.

Ne glede na to kateremu energetskemu tipu pripadamo, za vse velja isto: čakaj… ne sili, ne deluj sam od sebe, dovoli si zgolj biti, ni ti treba biti ves čas »v nizkem štartu«, sprosti se, zadihaj, počakaj…

  • Če pripadaš energetskemu tipu Manifestatorja, počakaj na… svoj notranji impulz, svojo notranjo iskro na podlagi katere vplivaš na druge.
  • Če pripadaš energetskemu tipu Generatorja, počakaj na… tisti občutek v tvojem telesu, ki se odzove na življenje in ti pravi, da je nekaj zate, da nečemu želiš nameniti svojo energijo… v tem trenutku.
  • Če pripadaš energetskemu tipu Projektorja, počakaj na… povabilo s strani tistega, ki te zares prepozna, ki zares vidi tvojo vrednost, ki te ceni za tisto kar si.
  • Če pripadaš energetskemu tipu Reflektorja, počakaj na… trenutek, okolje, ki te navduši, kjer si presenečen nad pristnostjo izkušnje.

… šele nato deluj, bodi aktiven, kreativen, s srcem in dušo. Takrat ti življenje odpre pot, da v tem uživaš, da v tem zasiješ.

Ko zmoremo čakati, ko zaupamo življenju… da dokler smo mi v svoji energiji, dokler smo pristni, avtentični,… takrat življenje dela za nas. Ne rabimo se truditi, delovati na silo, se obremenjevati, skrbeti… to ni naše naravno stanje – s tem ustvarjamo odpor in s tem zadržujemo energijo in preprečujemo življenju, da bi se zgodilo skozi nas. Mišljeno je, da smo sproščeni, radostni, igrivi, svobodni.

Spustimo… predajmo se in čakajmo… vsak v skladu s Sabo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja