Kaj je moje poslanstvo?

Koliko izmed nas je takšnih, ki smo vsaj na neki točki v življenju iskali smisel? Se spraševali: kaj je moj namen? Kaj je moja misija, kaj mi bo dalo smisel? Zakaj sem tukaj?

V Human Design-u ta namen, to našo »zgodbo«, katero živimo, opisuje oziroma razlaga naš t.i. Inkarnacijski križ. Inkarnacijski križ sestavljajo štirje aspekti našega življenja:

  • življenjska misija oz. naše delo; naša naravna kreativnost – to je tisto kar motivira naš um
  • način, na katerega bomo to našo misijo integrirali v življenje – tu imamo največji mentalni izziv
  • fizični, vitalni del nas; tisto kar nas dela zdrave
  • naš notranji namen, naša usoda; kar nas globoko izpolnjuje

Lahko se poglabljamo v vsakega od teh elementov; vendar je to za naš um načeloma precej zahtevna naloga. Lažje je, če skušamo zgolj razumeti o čem govori zgodba inkarnacijskega križa; čeprav zna biti tudi to precej nedoločeno in nejasno. Zakaj? Ker so to še vedno zgolj neki zametki naše poti, našega bistva.

Kaj točno inkarnacijski križ zame osebno pomeni v življenju – to je na nas, da ugotovimo, na kakšen način to živimo. Nihče nam našega poslanstva ne more zares razložiti; mi sami ga moramo ozavestiti in osmisliti. Prepoznati. In ko enkrat dojamemo in razumemo godbo svojega življenja, je to zelo osvobajajoč občutek. Kot bi nekako dojel, kaj je bilo sporočilo filma, ki si ga gledal ali knjige, ki si jo prebral.

V resnici vsak svoj inkarnacijski križ že živimo. Ne glede na to ali se tega zavedamo ali ne. Ali to počnemo zavestno ali ne. Je pa razlika, ali ga živimo kot t.i. »not-self« ali kot t.i. »true-self«, kot to definira Human Design. Velika razlika.

Ko enkrat živimo tako, da delujemo iz Sebe, da sprejemamo odločitve zase na ustrezen način, se bo tudi zgodba našega inkarnacijskega križa zasidrala, izrazila na način, da bomo izpolnjeni, pomirjeni, zadovoljni, uspešni – tukaj zdaj. Dokler ne živimo sebe, nam naše življenje to odraža s tem, da smo nezadovoljni, jezni, zagrenjeni, obremenjeni s prihodnostjo.

Kaj je torej moje poslanstvo? Živiš ga. V vsakem primeru. Vprašanje je le – kako ;).