Prehod v Novo leto

31.12. po Gregorijanskem koledarju označujemo zaključek starega leta in hkrati začetek novega. Gregorijanski koledar je fiskalni koledar, ki je bil narejen kot usmeritev za določanje delovnega tedna, meseca, leta in s tem povezanega plačila davkov. Je torej koledar Sistema; je del »programa« ;), po katerem živi družba in nima veze z naravo človeka.

Naravni koledarji sledijo gibanjem naravnih ritmov, ciklom Lune in Sonca. Ko se poravnamo z naravnimi ritmi, smo v harmoniji, kjer nas vodijo sinhronicitete, kjer sledimo Sebi oz. svoji Notranji Resnici.

Tudi v Human Design-u je t.i. Rave New Year povezano z gibanjem Sonca, kjer Solarno Novo leto nastopi 22.1.2023, pred tem pa se PREHOD v novo leto zgodi v 4 fazah.

Če torej 1.1. ne boste imeli občutka, da je »kaj drugače«, da smo začeli na novo; ampak boste občutili napetost, pritisk… obstaja razlog za to 🙂

1.faza: Napetost; nastopi 31.12.2022, ko Sonce vstopi v vrata (I-Ching heksagram) 38. To so vrata borbe, kjer izkušamo kaj je za nas pravilno, vredno in kaj ne. To je naša notranja moč, ki izraža našo edinstvenost v obliki pritiska, da najdemo svojo pot in ne sledimo/popustimo družbenim pritiskom/normam/pričakovanjem. To je torej čas, ko nas napetost znotraj nas vabi, da izbiramo prave bitke zase; oziroma na drugi strani – če ne vemo kaj je za nas vredno, lahko ta napetost povzroči občutke melanholije.

 

2.faza: Ambicije; nastopi 5.1.2023, ko Sonce vstopi v vrata (I-Ching heksagram) 54. Tu čutimo poriv, da se povežemo s pravimi ljudmi, s katerimi lahko dosežemo napredek. Tu se bomo spraševali: Kaj je tisto kar želim nuditi svetu? Kdo ima enake vrednote kot jaz? Kdo bo pravi partner zame? Kdo spada v moje pleme? S tem ko prepoznamo »svoje ljudi«, lahko transformiramo svoj obstoj. V tem času poglejmo okrog sebe, podpirajmo druge v njihovem procesu in drugi bodo podprli nas.

 

3.faza: Notranja resnica; nastopi 11.1.2023, ko Sonce vstopi v vrata (I-Ching heksagram) 61. Kdo sem jaz? Za kaj se gre pri tej izkušnji, kaj je smisel? Kaj je moja zgodba? V tej fazi je čas, da se obrnemo vase, saj bomo čutili mentalni pritisk, da odkrijemo Resnico. In seveda teh odgovorov ne moremo najti zunaj sebe, v ta namen moramo s pozornostjo vase, kjer so spoznanja, uvidi. Tu mora naš um »popustiti«, da lahko spozna, da moramo odpreti svoje Srce, da lahko uvidimo pravi smisel življenja. Notranja Resnica nas usmeri k Sebi, da lahko začnemo slediti Sebi in svoji lastni strategiji ter avtoriteti in ne več biti dovzetni za zunanje manipulacije.

 

4.faza: Opuščanje; nastopi 16.1.2023, ko Sonce vstopi v vrata (I-Ching heksagram) 60. To so vrata fizične mutacije. Tu se zgodi dejanska sprememba. To so vrata omejitev, ki nas silijo k spremembi. Tu je noč najtemnejša, smo v »porodnem kanalu«, tu si moramo priznati, da je to to… da smo omejeni, ujeti. In že samo s tem priznanjem, se omejitve osvobodimo. Ko sprejmemo , da se vse spremeni, vse mutira, da je občutek ujetosti, omejenosti, tu za nas, da ga presežemo… lahko nastopita tišin in mir. Edina pot ven iz omejitev je skozi!

Tu je čas, da si priznamo, da ne želimo biti vodeni, usmerjani, omejevani, nadzirani… pa vendar smo! Tu je čas, da si priznamo, da želimo biti sproščeni, naravni, lahkotni, svobodni… kar nismo!

Naravna rešitev iz tega ven je opuščanje, da spustimo, se prepustimo, se ne upiramo… življenju in tistemu kar Smo.

 

Solarno Novo leto nastopi 22.1.2023; ko Sonce vstopi v vrata (I-Ching heksagram) 41. To je edini začetni kodon v nas, ki začenja nov cikel. Novo upanje, preporod. Tu čutimo pritisk, željo po novi čustveni izkušnji, ker smo na točki nula. Tu smo pripravljeni na novo potovanje, saj čutimo lakoto – čustveno. Tu si moramo dovoliti videti vse možnosti, brez omejitev, tu damo domišljiji in čustvom prosto pot!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja