Svetilnik

Spomnim se, ko je meni zelo posebna oseba, na nekem predavanju, precej časa nazaj, rekla: bodite svetilniki, svetite s svojo lučjo. Vse od takrat mi je blizu koncept svetilnika, katerega namen je svetiti v temi, kazati pot tistemu, ki to potrebuje.

Nekaj na temo svetilnika je prišlo na dan med pogovorom, ko sem bila na osebnem Djotiš svetovanju zase in na podlagi katerega sem se takrat tudi odločila za šolanje vedske astrologije. Takrat sem tudi izvedela, da Djotiš v sanskrtskem jeziku pomeni svetloba. Naključje? Itak, da ne. Naključja v življenju so v resnici sporočila, ki vam potrjujejo, da ste na pravi poti.

Ko sem se kasneje spoznala še s Human Designom in sem izvedela, da spadam med t.i. Projektorje, se mi je spet pokazala povezava s svetilnikom. Projektor s pomočjo snopa svetlobe projicira sliko na platno. Takšna je podoba projektorjeve aure; od tod ime.

Verjamem, da je namen vsakega izmed nas, da zasveti… v svoji podobi, s tistim kar je. Če si le upa in dovoli zares izraziti sebe. Vsi smo edinstveni in ni mišljeno, da vsi razumejo našo edinstvenost, ali jo sprejmejo. Moramo pa jo sprejeti mi sami.

Svetimo najprej zase, nato za tiste okoli nas. In le od nas je odvisno kakšna bo svetloba, ki jo oddajamo. Dokler se skrivamo pred svetom, ne vidimo svoje vrednosti, se ne sprejemamo v celoti… bo ta svetloba medla, tudi za naše najbližje. Vse izhaja iz nas samih. Ali pa ne.

Svetilnik mora svetiti, zato je tam. Zato obstaja. In enako velja za vse nas. Ni mišljeno, da smo le medla lučka, ki se komaj opazno svetlika v nekem kotu. To smo postali, ker smo preveč fokusirani na iskanje luči zunaj sebe, ker iščemo svetlobo v drugih, v svetu… ki naj bi nam kazala pravo pot v življenju, ki naj bi nas vodila. Ne verjamemo, da smo mi sami dovolj, da je vse v nas. Da nihče drug v resnici ne more vedeti kaj je za nas najbolje. Pa vendar dajemo svojo moč drugim, jim sledimo… In s tem dovoljujemo, da naša lastna luč počasi ugaša.

Obrnimo se spet vase, prižgimo svojo luč, ki nas edina zares lahko vodi po poti, ki je mišljena za nas. In s tem bomo avtomatsko svetili za druge.