Smo Uranova bitja

Smo Uranova bitja, katerega simbolika je svoboda

Kot družba smo v svojem bistvu še vedno globoko poistoveteni s simboliko Saturna, čeprav že dolgo Saturn ni več tisti planet, skozi katerega naj bi osvojili lekcijo življenja.

Saturn simbolizira strukture, omejitve, odgovornost, disciplino, red, potrpežljivost, ponižnost, izgube, strah, nemoč. In Saturn na drugi strani simbolizira tudi izkustveno modrost, do katere pridemo s preseganjem vsega tistega, kar je v življenju za nas težko, česar se bojimo, kar nas boli. Ko doživimo izkušnjo, osvojimo lekcijo, ko oddelamo svoje… kajti Saturn od nas zahteva dejansko manifestacijo, izvedbo tistega v kar verjamemo; potem nas Saturn nagradi. Tako, da nas ni več strah- življenja.

Saturn potrebuje slabih 30 let, da obkroži celotni zodiak in včasih je bila to pričakovana življenjska doba ljudi. Vendar temu že dolgo ni več tako. Sedaj se je življenjska doba dvignila in močno sovpada z dobo, ki jo Uran potrebuje za obhod neba; to pa je 84 let.

Ja, mi že dolgo nismo več Saturnova bitja, ki naj bi se v življenju soočala s težavami, problemi, omejitvami; ki se trudijo, da bolj ko ne zgolj preživijo. Smo Uranovi ljudje in Uran simbolizira edinstvenost in svobodo. Uran je tisti kreativni delček v nas, ki čaka, da se bo izrazil. To je naša edinstvenost, tisto kar je od nekdaj v nas, tisto kar je avtentično in ki ne dovoljuje prilagajanja nečemu zunaj nas.

Nekje do 30.ga leta, ko doživimo prvi Saturnov povratek pravimo, da se v življenju učimo; nabiramo si izkušnje, tudi ob delanju in ponavljanju napak. Uranov povratek se vsakemu izmed nas zgodi okrog 42.ga leta, njegov vpliv pa se čuti nekaj let prej in kasneje. To je tisto, ko v sebi začutimo, da bi si želeli nekaj več, ko si želimo izraziti sebe, ko potrebujemo nekaj novega, neko spremembo. Seveda se pogosto zgodi, da zaradi ujetosti v družbene norme, vzorce in prepričanja, ta vzgib v sebi preprosto potlačimo. Morda si skozi olajševalne okoliščine t.i. krize srednjih let, le privoščimo nekaj zase – potovanje, osebno preobrazbo, moški se presenetljivo pogosto v določenih letih odločijo za nakup motocikla ;). Le malokdo pa to prepozna kot potrebo po tisti temeljni spremembi, osvoboditvi, ki se mora zgoditi znotraj nas.

V času Uranovega povratka nam le ta lahko odpre um. Ponudi nam možnost razširiti zavest o življenju, o našem polnem potencialu, ki je življenje zunaj udobja zlate kletke. Uran je tisti del nas, ki je neobičajen, ki je nor, ki ne sovpada nujno z družbeno sprejemljivimi normami. In to je v redu. Gre za to, da se izrazi tako svoboda našega fizičnega telesa, kot da se zgodi revolucija našega uma. In to je tisti del nas, ki ga moramo izživeti, tako zaradi sebe kot zaradi kolektiva.

Če si dovolimo in upamo, lahko Uran razbije Saturnovo iluzijo omejitve, neavtentičnosti v nas. Spodbudi nas, da odpremo svoj um, dvignemo zavest, ugledamo svet drugače in se odločimo zares živeti – Sebe, svojo resnico, avtentično, z integriteto, svobodno. Kajti to je naša temeljna pravica.

Trenutno se Uran nahaja v znamenju Ovna, ki je začetno znamenje zodiaka in s tem je Uranova energija še posebej močna. Zdaj je čas, da vse to ozavestimo. Vsi. Saturn je medtem že nekaj časa v tranzitu skupaj s Plutonom, kateri prinaša temeljito transformacijo na globokem nivoju; in s tem priložnost, da transformiramo Saturna v nas.

Zdaj je priložnost, da presežemo Saturnove omejitve in zaživimo revolucijo Urana. Najprej si moramo to dovoliti v umu, potem v Sebi.