Moj osebni »dizajn«

Sistem Human Design je znanost odkrivanja samega sebe z namenom živeti svoj resnični Jaz. Je sistem, ki združuje starodavna znanja (Astrologija, Sistem čaker, Drevo življenja, Kitajski I-Ching) z moderno znanostjo (Epigenetika, Kvantna fizika).

Temelji na interpretaciji karte, ki je izdelana s pomočjo rojstnih podatkov in nam da vpogled v delovanje samega sebe, hkrati pa nam ponudi konkretna »navodila za uporabo«, ki nam omogočajo živeti svoj pravi potencial, z avtentičnostjo in integriteto. Je hkrati zemljevid in načrt za uporabo, ki nam da vpogled v naš genetski dizajn, s katerim se vklapljamo v svet okoli sebe in najpomembnejše – pove kaj je naša lastna avtoriteta oz. notranja resnica – telesna inteligenca, ki vodi sprejemanje odločitev.

Veste, da je moja »mantra«: razumevanje sebe in svojega življenja – to je naša čarobna palčka; zato ni presenetljivo, da me je HD navdušil.

HD karta nam pokaže, kaj je tisto znotraj nas, kar smo v resnici mi, kje smo pristni, na katere dele sebe se lahko zanesemo, kaj so naše danosti. Hkrati pa nam pokaže tudi tiste centre, kjer smo »odprti«, dostopni za zunanje vplive, vzorce, prepričanja. To so deli nas, skozi katere smo pogojevani od drugih, za katere mislimo, da smo to mi, zaradi katerih trpimo in na podlagi katerih ne moremo sprejemati zdravih odločitev zase. Temu HD pravi programiranje. 🙂 In to se zgodi vsakemu izmed nas tekom odraščanja, ker je to pač del Igre, del Iluzije. Ti odprti centri znotraj nas so tisti, v povezavi s katerimi moramo mi postati modri, skozi katere se učimo o življenju, kjer so naše največje lekcije. Vse to pa se lahko zgodi skozi proces de-programiranja. 🙂 Ko se odločimo, da pogledamo čez to Iluzijo, ko se odločimo, da imamo dovolj Igre.

Dokler delujemo skozi naše odprte centre nismo avtentični, kajti ves čas smo pod pritiskom, da nekaj moramo…delujemo torej v smeri tistega kar nismo; hkrati pa pozabimo in zanemarimo Sebe. Zaradi naših odprtih centrov, v življenju sledimo tistemu kar nismo in sprejemamo odločitve na podlagi uma. Um je super zadeva – za vrednotenje, analiziranje, komuniciranje naučenega,… ni pa avtoriteta za sprejemanje odločitev. Kajti deluje na podlagi strahu, zunanjega pogojevanja in obrambnih mehanizmov, s katerimi ščitimo sami sebe. Um le misli, da ve; v resnici je naša telesna inteligenca tista, ki ve kaj je dobro za nas (tako kot srce ve, da mora biti, brez, da bi ga na to morali opominjati).

Glavni namen Human Designa je, posamezniku ponuditi nek oprijemljiv način delovanja, ki mu pomaga iti iz uma nazaj v telo. Ko začnemo enkrat slediti tistemu delu svojega dizajna, ki je definiran, tiste »odprte« dele sebe pa začnemo opazovati z distance… takrat lahko sebe in življenje vidimo na nov način in takrat smo na pravi poti, da živimo svojo avtentičnost – in to je čarovnija Human Designa.

Po teoriji Human design-a z letom 2027 prehajamo iz obdobja »kolektivnega« delovanja v obdobje »individualnega« delovanja. Dosedanje strukture, sistemi, avtoritete, ki so nam v preteklosti zagotavljale varnost bodo počasi razpadale oz. se bodo spremenile, saj so kot take preživete in le še same sebi namen. Če si upamo iskreno pogledati na življenje in svet, vidimo, da se to že dogaja. Ni več »tiste ene resnice« zunaj nas, na katero se lahko zaneseš; informacije so dvoumne, si nasprotujoče, realnost kot taka je vse manj otipljiva. Vse povezano s staro energijo počasi zapušča Svet; in prav je tako.

Individualnost v smislu spoštovanja edinstvenosti vsakega posameznika, bo tisto, kar bo pomembno. Dobili bomo možnost zares izraziti samega sebe, delovati iz sebe in nenazadnje zanašati se zgolj nase. Kajti zunanje navidezne varnosti ne bo več oz. bo le ta rezultat zavedanja in delovanja iz svoje lastne notranje avtoritete – čemur daje sistem Human Design največji pomen. Naša prava Avtoriteta niso naši starši, vzgojitelji, učitelji, razni strokovnjaki, država, itd – naša edina Avtoriteta je znotraj nas; ampak dokler si ne upamo niti za hip zares pogledati vase, je ne bomo slišali, videli, priznali.

Za koga je Human Design primeren? Za tistega, ki je pripravljen prevzeti odgovornost zase in za svoje življenje in, ki zmore sprejeti in razumeti, da lahko nov spremenjen Svet ustvarimo le s spremembo znotraj vsakega od nas.

Za koga Human Design ni primeren? Za tistega, ki čaka, da bo minilo… Kaj? Tisto nekaj zunaj njega, kar ga moti, mu ni všeč, ga bremeni, straši, omejuje, jezi, žalosti, boli… Za tistega, ki meni, da on sam ni del celote, del problema in hkrati del rešitve.