To nisem jaz

Toliko različnih variant vsega…

Kaj jesti? Obstaja mnogo različnih načinov prehranjevanja in diet, različnih teorij glede tega, kaj zdravo in dobro za nas. Nenazadje tudi modno. Na primer zajtrk. Zdi se mi, da si trenutno najbolj »in«, če zjutraj spiješ sveži smut ali pa poješ skledo polnovrednih brezglutenskih žitaric, s svežim sadjem, zdravimi maščobami in rastlinskim napitkom. Ja, sliši se dobro, izgleda dobro, verjamem, da marsikomu to ustreza… ampak; to nisem jaz.

Gibanje. Seveda, gibanje je zdravo. Tek je vsekakor opcija. Pa fitnes. Različne visokointenzivne vadbe. Pa joga. Joga in filozofija tistga, kar predstavlja, bi nekako najbolj sodila v moj svet. Sem poskusila. Mi je v redu za kdaj pa kdaj oz. morda nekaj jutranjih asan. Verjamem, da je enkratna opcija za tistega, ki mu ustreza… ampak; to nisem jaz.

Kariera, posel, kako uspeti? Nasvetov je toliko, da lahko eno leto delaš samo na tem. Kako uspeti na družbenih omrežjih, katere prodajne tehnike uporabiti, kje vse se pojavljati, s kom se povezovati, pa osebni couchi… Verjamem, da vse to lahko deluje, da se na takšen način lahko doseže željeno… ampak; to nisem jaz.

Še bi lahko nadaljevala, vendar  v čem je bistvo? Toliko kot je posameznikov, toliko je različnih možnosti. In definitivno vsak zase najbolje ve, kaj je zanj prav, kaj mu je všeč, kaj ga zanima, kaj je »njegovo«. Oziroma bi moral vedeti, brez da nasvete išče zunaj sebe.

Tudi sama sem dolgo precej begala sem in tja. Iskala kaj je moje. V zadnjem času pa se poskušam od vsega tega čim bolj distancirati. Od tisoč in ene teorije o tem, kako biti… zdrav, fit, zadovoljen, uspešen, itd.  Kaj vse je dobro zame, kaj bi bilo smotrno, kaj vse naj bi…

V zadnjem času se poskušam fokusirati predvsem nase. Kaj meni paše jesti, katero gibanje meni odgovarja, na kakšen način se jaz želim izraziti. Namesto, da bi odgovore iskala zunaj sebe, jih raje poskušam najti v sebi.  Kajti to je edina opcija, ki je zares prava zame. Končno se mi zdi, da sem zares začela poslušati sebe. In počasi se začenjam umirjati. In zaupati. Da v resnici rabim le sebe. Tisto pravo Sebe, brez zunanjih sugestij. Te so za um. Um pa ni tisti, ki ve kaj je dobro zame.